Y&T

Ridå upp: Y&T på eventim.se

Välkommen till artistsidan för Y&T på eventim.se. Profil för Y&T utökas kontinuerligt: Här hittar du redan nu eller inom en snar framtid rapporter från fans, nyheter, nedladdningar, bilder och biografier.
Y&T

Y&T

2017-10-13 - 2017-10-14

Y&T har utvecklat en väldigt speciell relation till Sverige. När dom i höst återkommer för två spelningar i Sverig...
Mer om detta evenemang

BiljetTips - Bevaka dina favoriter!

Bevaka dina favoriter - Få besked via e-post om biljettsläpp till evenemang med dina utvalda artister!

Om artisten

Biografi

Y&T är ett hårdrocks- och heavy metal-band, bildat i Kalifornien 1974 av sångaren och gitarristen Dave Meniketti (som idag räknas som en gitarrist i världsklass). Enligt vissa musikkritier är gruppen pionjärer inom 1980-talets populära hair metal. De har genom åren sålt inte mindre än 4 miljoner skivor.
Läs mer

 •  
  Y&T
    4.5 stjärnor, från 22 Recensioner
 • Malmö - Kulturbolaget

  2012-09-21

  Helt okej spelning! från Micke Rehn, 2012-09-30
  Det var första gången som jag såg Y&T live även om jag lyssnat på dem mycket när jag kom in i hårdrockssvängen på 80-talet. Spelningen på KB i Malmö var väl helt okej men jag rycktes aldrig med riktigt. Kanske för att låtarna är lite väl ojämna, de har inte så många Mean Streak på lager så whao-känslan infann sig inte riktigt för mig. Dave Meniketti har ändå en bra röst och han är en duktig gitarrist, synd att fokus tas bort från honom på bekostnad av basisten som hela tiden poserade som en tönt vilket irriterade mig. Nåja, grabbarna ska ändå ha cred för att de spelade i nästan 2 timmar vilket är ovanligt för ett band på KB!
 • Göteborg - Sticky Fingers

  2012-09-22

  Oj oj o OJ!!! från Peter Berg, 2012-09-29
  Dave Meniketti och hans grabbar levererar och levererar. Kan bara bocka och buga som tack för den högtidsstund dom bjöd oss lyckligt närvarande på, rock på hög nivå. Från första stund när riffet från Black Tiger, när Dave satte på sig en strata och gjorde oss lyckliga i en instrumental med gitarrspel som t.o.m. skulle fått Gary Moore att rysa till finalen med Resque Me var det tight, kompetent, fullständigt lysande. Y&Ts låtkatalog är excellent och långt bortom den ringa karriär dom gjort så....... Ni som var där med mig, vi hade tur. Ni andra, sooorrryyy!!!
 • Malmö - KB

  2012-09-21

  Y & T på KB i Malmö från Håkan, 2012-09-27
  Såg dem på Sweden Rock Festival för nåt år sedan men detta var mycket bättre! De passar bättre i det mindre formatet. Det var tydligen första gången de lirade i Malmö men publiken gillade verkligen spelningen. Bandet verkade både förvånade och imponerade av att många kände till även deras äldre låtar och en del sådana spelades också. Spelningen varade i drygt två timmar utan några direkta avbrott och de har verkligen många bra låtar att välja bland. Dave Meniketti är en fantastisk gitarrist och frontman. Tyckte att det var en väldigt bra kontakt mellan bandet & publiken. Även den nya basisten funkade bra tycker jag. En riktigt bra spelning och en trevlig kväll!!!

Fortsätt till andra evenemang