Thåström - Göteborg - Biljetter

Thåström - Göteborg - Biljetter

THÅSTRÖMSveriges ohotat största rockstjärna heter Thåström. Med ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i fyra decennier, och fortsätter kontinuerligt att ber...

Ytterligare information ...

Prisöversikt

Boka biljetter

Åldersgräns 13 år

Längd: ca 85 min utan paus

Bokning av rullstolsplatser kontakta Liseberg 031-400 100

Tips! din biljett gäller som entré till Liseberg, om nöjesparken är öppen aktuellt föreställningsdatum

EvenemangOrterDatum
THÅSTRÖMGÖTEBORG
Lisebergshallen
on, 2017-10-11
20:00
 
Från SEK 530,00
Print@Home biljetter finns  Biljetter
THÅSTRÖMGÖTEBORG
Lisebergshallen
to, 2017-10-12
20:00
 
Från SEK 530,00
Print@Home biljetter finns  Biljetter
Till evenemangsöversikt1 - 2 från 2

Information

THÅSTRÖM

Sveriges ohotat största rockstjärna heter Thåström. Med ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i fyra decennier, och fortsätter kontinuerligt att beröra med sin patenterade Europablues. Hans livekonserter brukar existera i gränslandet mellan fantasi och verklighet – en tung och skoningslös musikalisk upplevelse som ständigt överraskar.

I höst släpper Thåström ett nytt album som till stor del är inspelat i Hansa Tonstudio i Berlin och är producerat av Hell och Thåström. Under våren släpps första singeln. I samband med det kan vi nu meddela att Thåström åker ut på en omfattande Skandinavienturné hösten 2017 med nedslag i 20 städer.

Det senaste guldsäljande albumet "Den morronen" som kom 2015, gavs full pott av DN och singeln "Kom med mig" beskrevs som något av det vackraste han någonsin hade gjort. Med lika delar vacker poesi som manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin kanske mest spännande och kreativa era. För trots att hans musikaliska recept har varit känt sedan länge så fortsätter han att hänföra sin ständigt växande fanskara på ett sätt som bara en riktig ikon kan.
Att han är flerfaldigt Grammisbelönad, ständigt kritikerhyllad och en artist som existerar i unikum i det här landet är med facit i hand kanske inte så konstigt.

Thåströms kommande nya album är som sagt inspelat i Berlin – en plats som han både skildrat och verkat i tidigare, men som också tycks locka fram hans mest sällsamma skapelser. Med nytt material i ryggen kommer Thåström, precis som vanligt, att bjuda på Sveriges bästa konsertupplevelse i höst.

THÅSTRÖM
LUGER
 •  
  Thåström
    4.7 stjärnor, från 66 Recensioner
 • Malmö - Amiralen

  2015-03-22

  Levande! från Susanna, 2015-04-13
  Igår hade jag den äran att se Thåströms extrakonsert på Amiralen. Jag skriver den äran för hur pretentiöst det än må låta så är det en ära att se vissa artister, han är en sådan. I ett par timmar stod han där, spelade, sjöng, rörde sig spastiskt, fastnade och fladdrade (händerna kan närmast beskrivas som en förlängning av rösten), så som sig bör. Pålitligt opålitlig. Helt ålderslös och Så. In. I. Helvete. Bra. När en fantastisk konsert var över klappades han in inte bara en utan två gånger extra, den sista var överjordiskt bra med ytterligare tre låtar, varav en oväntat bjöd på nostalgi i form av Imperiets Kriget med mig själv. Jag slungades tillbaka till dagar då jag kanske levde lite mer och kanske lite mer upp och ner än idag, till tidiga tonår, till inre och yttre revolt. Så kanske hela konserten kan sammanfattas. Han sjunger om livet och det som är på riktigt och gör det som få andra, tänker man när man står där och dör en smula för man känner livet så tydligt. Insåg också en annan sak igår. En grej som är så fin med konserter. En massa brokiga människor som helt plötsligt har något gemensamt. 40-årigen i lojal turné-t-shirt från 2000, det grånade paret (kanske bara något äldre än Thåström själv men där tidens tand har gjort annorlunda) som man mer tänker ska sitta och ömma om pelargoner på en inglasad balkong och prata om barnbarn), den vilt dansande slitna snygga tjejen som blir som en förlängning av alla textrader, killarna som kanske var punkare förr men nu har kostym, de gamla konserträvarna, paret som man ser får en liten nytändning till textraden ”Kyss mig”, JAG, de för fulla killkompisarna, de som ser ut att jobba med dataanalys, ja, alla dessa och många fler. Fint. Och alla kanske har sin lilla svärta där inne som gör att allt får extra resonans och betydelse. Det måste man komma ihåg. Och herregud vad man inte ska underskatta musik som medicin! Tre nya favoriter: Ner mot terminalen, Kom med mig och Beväpna dig med vingar. Efter ett par glas vin eller tre, ha dov belysning utöver något levande, öppna kanske fönstret, och ta ett lyssn i någon bra ljudanläggning och lev via örat och märgen!
 • Malmö - Amiralen

  2015-03-22

  Total Thåström från Krille, 2015-03-26
  Han e den felande länken Han flyger B-femtitvå Han e en treackords hora Han e hedning kom rädda min själ Han e Thåström
 • Malmö - Amiralen

  2015-03-22

  Fantastisk konsert! från Ingrid Skog, 2015-03-26
  Alltså, Thåström är idolen och denna konserten tillhör de allra bästa!! Härlig scen, härligt band, värsta, bästa artisten, bra akustik, fint med golvet nedanför och nära scenen, bra barer, bra läge, kort sagt, allt superbra!!! Amiralen är en bra konsertlokal som borde användas mer för denna typ att jättebra artister som publiken vill se och höra nära.

Om artisten

Biografi

Sven Joachim "Pimme" Eriksson Thåström, född 20 mars 1957, är en svensk musiker, känd som soloartist såväl som sångare och gitarrist i banden Ebba Grön och Imperiet. Han hade även en mindre skådespelarkarriär under åttiotalet. Sven Joachim Eriksson Thåström växte upp på Skebokvarnsvägen 209 i Högdalen i Stockholm. Han var med och skapade bandet Hel...
Läs mer

Fortsätt till andra evenemang