Thåström

Ridå upp: Thåström på eventim.se

Välkommen till artistsidan för Thåström på eventim.se. Profil för Thåström utökas kontinuerligt: Här hittar du redan nu eller inom en snar framtid rapporter från fans, nyheter, nedladdningar, bilder och biografier.
Thåström - Trollhättan

Thåström - Trollhättan

2017-11-04

Sveriges ohotat största rockstjärna heter Thåström. Med ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet har...
Mer om detta evenemang

Thåström - Falun

Thåström - Falun

2017-11-24

Biljetter till Thåström, 2017 Falun Det är svårt att hitta en mer självklart rockstjärna än Thåström, och hans l...
Mer om detta evenemang

BiljetTips - Bevaka dina favoriter!

Bevaka dina favoriter - Få besked via e-post om biljettsläpp till evenemang med dina utvalda artister!

Om artisten

Biografi

Sven Joachim "Pimme" Eriksson Thåström, född 20 mars 1957, är en svensk musiker, känd som soloartist såväl som sångare och gitarrist i banden Ebba Grön och Imperiet. Han hade även en mindre skådespelarkarriär under åttiotalet. Sven Joachim Eriksson Thåström växte upp på Skebokvarnsvägen 209 i Högdalen i Stockholm. Han var med och skapade bandet Hel...
Läs mer

 •  
  Thåström
    4.7 stjärnor, från 66 Recensioner
 • Malmö - Amiralen

  2015-03-22

  Levande! från Susanna, 2015-04-13
  Igår hade jag den äran att se Thåströms extrakonsert på Amiralen. Jag skriver den äran för hur pretentiöst det än må låta så är det en ära att se vissa artister, han är en sådan. I ett par timmar stod han där, spelade, sjöng, rörde sig spastiskt, fastnade och fladdrade (händerna kan närmast beskrivas som en förlängning av rösten), så som sig bör. Pålitligt opålitlig. Helt ålderslös och Så. In. I. Helvete. Bra. När en fantastisk konsert var över klappades han in inte bara en utan två gånger extra, den sista var överjordiskt bra med ytterligare tre låtar, varav en oväntat bjöd på nostalgi i form av Imperiets Kriget med mig själv. Jag slungades tillbaka till dagar då jag kanske levde lite mer och kanske lite mer upp och ner än idag, till tidiga tonår, till inre och yttre revolt. Så kanske hela konserten kan sammanfattas. Han sjunger om livet och det som är på riktigt och gör det som få andra, tänker man när man står där och dör en smula för man känner livet så tydligt. Insåg också en annan sak igår. En grej som är så fin med konserter. En massa brokiga människor som helt plötsligt har något gemensamt. 40-årigen i lojal turné-t-shirt från 2000, det grånade paret (kanske bara något äldre än Thåström själv men där tidens tand har gjort annorlunda) som man mer tänker ska sitta och ömma om pelargoner på en inglasad balkong och prata om barnbarn), den vilt dansande slitna snygga tjejen som blir som en förlängning av alla textrader, killarna som kanske var punkare förr men nu har kostym, de gamla konserträvarna, paret som man ser får en liten nytändning till textraden ”Kyss mig”, JAG, de för fulla killkompisarna, de som ser ut att jobba med dataanalys, ja, alla dessa och många fler. Fint. Och alla kanske har sin lilla svärta där inne som gör att allt får extra resonans och betydelse. Det måste man komma ihåg. Och herregud vad man inte ska underskatta musik som medicin! Tre nya favoriter: Ner mot terminalen, Kom med mig och Beväpna dig med vingar. Efter ett par glas vin eller tre, ha dov belysning utöver något levande, öppna kanske fönstret, och ta ett lyssn i någon bra ljudanläggning och lev via örat och märgen!
 • Malmö - Amiralen

  2015-03-22

  Total Thåström från Krille, 2015-03-26
  Han e den felande länken Han flyger B-femtitvå Han e en treackords hora Han e hedning kom rädda min själ Han e Thåström
 • Malmö - Amiralen

  2015-03-22

  Fantastisk konsert! från Ingrid Skog, 2015-03-26
  Alltså, Thåström är idolen och denna konserten tillhör de allra bästa!! Härlig scen, härligt band, värsta, bästa artisten, bra akustik, fint med golvet nedanför och nära scenen, bra barer, bra läge, kort sagt, allt superbra!!! Amiralen är en bra konsertlokal som borde användas mer för denna typ att jättebra artister som publiken vill se och höra nära.

Fortsätt till andra evenemang