Profil

Steve Vai

Ridå upp: Steve Vai på eventim.se

Välkommen till artistsidan för Steve Vai på eventim.se. Profil för Steve Vai utökas kontinuerligt: Här hittar du redan nu eller inom en snar framtid rapporter från fans, nyheter, nedladdningar, bilder och biografier.

BiljetTips - Bevaka dina favoriter!

Bevaka dina favoriter - Få besked via e-post om biljettsläpp till evenemang med dina utvalda artister!

Om artisten

Biografi

Steve Vai, egentligen Steven Siro Vai, född 6 juni 1960 i Carle Place, North Hempstead, Long Island, New York, är en amerikansk rockgitarrist och kompositör. Den 19-årige Vai blev upptäckt av och började sin karriär tillsammans med Frank Zappa efter att ha transkriberat Zappas komposition The Black Page. Frank Zappa blev imponerad och anställde Vai...
Läs mer

 •  
  Steve Vai
    4.6 stjärnor, från 35 Recensioner
 • Malmö - KB

  2012-11-24

  Kingen från Sven Svantesson, 2012-12-09
  En bra konsert. Skickliga medmusiker. Steve gillar att visa sin otroliga fallenhet för elgitarr spel utan att köra i 190 hela tiden. Sympatiskt. Bra show. Mycket förberett i minsta detalj. Det är så han vill ha det och det blev så också. Harpspelaren kunde han dock lämnat hemma. Hälsningar Sven
 • Malmö - Kulturbolaget

  2012-11-24

  En världsgitarrist på besök! från Iren, 2012-12-04
  Det är inte första gången jag ser Steve Vai och det kommer inte att bli sista gången heller! Förväntningarna är stora efter konserten för några år sedan, men jag blir inte besviken denna gången heller. Det är nästan tre timmars gitarrspel, det är inte många som klarar det - men Steve Vai gör det. Ett omväxlande program där alla bandmedlemmar har utrymme att visa vad de kan och de är mycket duktiga. Men det är klart, att spela med Steve Vai kräver bra musiker, Steve är suverän på att spela gitarr. Han hotar med att spela i mer än fem timmar....och det hade han kunnat göra, han är så otroligt duktig och varierande. Hans gitarrer har ett bra ljud och det är fantastiskt att höra och se han spela. Nu kan jag inte höra en annan gitarrist på ett bra tag, inget går upp mot hans gitarrspel och det fantastiska ljud han har. Steve har också en bra kontakt med publiken, trots att det är nästan fullt så är han närvarande och har ett bra mellansnack mellan låtarna. Han spelar elgitarr, akustisk gitarr och spelar t.o.m. fantastiskt i mörkret! Steve Vai är ödmjuk och har själv distans. Det är humor i konserten, som när trummisen har försvunnit och Steve ropar efter honom. Då kommer trummisen in med sin trummaskin med dödskallen som pratar! Mycket bra gjort och roligt inslag. Det är märkligt att en gitarrist i världklass spelar på en så liten scen, men jag är djupt tacksam för det är fantastiskt att kunna stå så nära o verkligen kunna få se en bra gitarrist spela. Jag ser framemot hans nästa besök här och ni som inte var där, ni har gått miste om en konsert jag aldrig kommer att glömma. Tack Steve Vai, mycket välkommen tillbaka - jag är där!
 • Göteborg - Trädgårn

  2012-11-26

  KANON!! från Roine, 2012-12-02
  Han e ju en trollkarl på guran!! så e d bara!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Liknande artister

Fortsätt till andra evenemang