Profil

Ryska Statsbaletten

Ryska Statsbaletten - Biljetter hos eventim.se

Svansjön (ryska Лебединое Озеро, Lebedinoje ozero) är en balett i fyra akter med musik av Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Julius Reisinger. Svansjön är baserad på ett libretto av Vladimir Begichev och sannolikt Vasilij Geltser; detta bygger i sin tur på en gammal germansk legend om prinsessan Odette som förvandlas till en vit svan av en ond trollkarl. Svansjön hade urpremiär på Bolsjojteatern i Moskva den 4 mars 1877 men blev då inte så populär. Men Efter Tjajkovskijs död blev baletten omarbetad av Riccardo Drigo, och den nya versionen med koreografi av Marius Petipa och Lev Ivanov hade premiär på Mariinskijteatern i Sankt Petersburg den 15 januari 1895 och den till skillnad från originalet blev väldigt populär. Handlingen i Svansjön kretsar kring en prins vid namn Siegfried som föräls... Läs merBiljettalarm

Med Eventims biljettalarmsfunktion kan du bevaka artister och andra attraktioner; vi meddelar via e-post när vi har biljetter till evenemang som matchar dina intresseanmälningar.

Om artisten

Artistens biografi

Svansjön (ryska Лебединое Озеро, Lebedinoje ozero) är en balett i fyra akter med musik av Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Julius Reisinger. Svansjön är baserad på ett libretto av Vladimir Begichev och sannolikt Vasilij Geltser; detta bygger i sin tur på en gammal germansk legend om prinsessan Odette som förvandlas till en vit svan av en ond tro...
Läs mer

 •  
  Ryska Statsbaletten
    4.4 stjärnor, från 14 Fan reports
 • Stockholm - Filadelfia kyrkan

  2013-03-30

  Ballet från Brigitte Covas Hjortblad, 2013-04-02
  Strålande föreställning, riktiga artister, konstnärer på högsta nivå..Tekniken var perfekt! Det var synd att de inte fick dansa på Operan..Filadelfia kyrkans salen var inte värdig av deras talang!
 • Stockholm - Filadelfiakyrkan

  2013-03-27

  Väldigt bra från Natalia, 2013-04-02
  Min dotter coh jag var glada och nöjda med showen. Den enda problem är att om man är kort blir inte så bra att titta framåt när en mellan lån person sitter mittemot oss.
 • Stockholm - Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan

  2013-03-30

  Stark upplevelse! från Ovan balettpublik, 2013-04-02
  Svansjön i Filadelfiakyrkan var fantastiskt! Strålande duktiga dansare från bl a Bolshoi- och Mariinsky-teatern, tillsammans med symfoniorkester från S:t Petersburg under ledning av Vladimir Rylov. Vi njöt av både musik och dans, och kvällen var slut alldeles för fort.

Sök vidare