MOSTAR SEVDAH REUNION "En berättelse från bortglömda staden - Biljetter

Biljetter till MOSTAR SEVDAH REUNION "En berättelse från bortglömda staden", 2017 GöteborgMostar Sevdah Reunion är...

Ytterligare information ...

  • Var och när?

  • För mig och andra

  • Eventim Community

Välj biljetter:

Boka biljetter

Arrangör: Spektrum Live

Kristallbaren öppen från kl 17.30

EvenemangOrterDatum
MOSTAR SEVDAH REUNION "En berättelse från bortglö...GÖTEBORG
Stora Teatern
lö, 2017-11-18
19:00
 
Från SEK 375,00
Print@Home biljetter finns  Biljetter
1 - 1 från 1

Information

Biljetter till MOSTAR SEVDAH REUNION "En berättelse från bortglömda staden", 2017 Göteborg
Mostar Sevdah Reunion är inte vilken grupp som helst. Det är en härlig mix av förstklassiga musiker med en enorm musikalisk mångfald, som tillsammans bildar en enhet som under varje framträdande bjuder på en upplevelse man sent glömmer. Eller glömmer gör man inte, alls. För att kunna förstå bandet idag måste man kunna lite om deras historia, vilka de är, vilka de var och vart de kommer ifrån.

Vi tar det från början, kort.

Mostar Sevdah Reunion bildades i staden Mostar (Bosnien och Hercegovina) mitt under ett brinnande krig, som en sorts protest eller snarare ett överlevnadsstrategi. Hoppet om att kriget en dag kommer att ta slut och att hela världen kommer att få veta vilka MSR är besannades några år senare och resten är historia. Nu är de här!

Idag består bandet inte av samma musiker som när det bildades men det är samma idé som håller bandet ihop. Storheter som Šaban Bajramovic, Ljiljana Buttler och Esma Redžepova som alla vid olika tillfällen medverkade i Mostar Sevdah Reunion, finns inte längre i livet men arvet efter dem finns kvar i allra högsta grad och vårdas med respekt av de återstående musiker.

Mostar Sevdah Reunions ådra är sevdah, en musikalisk vägvisare. Vad är då sevdah? Förutom att det är traditionell bosnisk sång, är det också ett sätt att leva och vara på. Ett sätt att förhålla sig till livet, känna. Den melankoliska, smärtsamma, kraftfulla sevdah sången förenas här med jazz och blues, kryddas med romsk musik och text, och tillsammans bildar alla dessa stilar en musikalisk upplevelse som får bröstet att fyllas, hjärtat att slå hårt och hatten att flyga.

Genom sin musik visar Mostar Sevdah Reunion hur världen hänger ihop, hur vi alla influeras av varandra och vilken kraft det kan mynna ut i, till slut.

Fortsätt till andra evenemang