Profil

Metaltown

Metaltown - Biljetter hos eventim.se

Metaltown är en årlig festival med metal- och hårdrocksmusik i Göteborg. Den första festivalen hölls 16 juni 2004. Metaltown 2007 hölls 30 juni och 2008 blev Metaltown en tvådagarsfestival som genomfördes 27-28 juni. 2009 var datumen 26-27 juni. År 2010 återkom festivalen på ett aningen tidigare datum än innan; den 18-19 juni. Metaltown anses av många fans och kritiker att vara en av de bästa festivalerna i Sverige. Läs merBiljettalarm

Med Eventims biljettalarmsfunktion kan du bevaka artister och andra attraktioner; vi meddelar via e-post när vi har biljetter till evenemang som matchar dina intresseanmälningar.

Om artisten

Artistens biografi

Metaltown är en årlig festival med metal- och hårdrocksmusik i Göteborg. Den första festivalen hölls 16 juni 2004. Metaltown 2007 hölls 30 juni och 2008 blev Metaltown en tvådagarsfestival som genomfördes 27-28 juni. 2009 var datumen 26-27 juni. År 2010 återkom festivalen på ett aningen tidigare datum än innan; den 18-19 juni. Metaltown anses av m...
Läs mer

Bildgalleri

 •  
  Metaltown
    4.2 stjärnor, från 311 Fan reports
 • Göteborg - Göteborg Galoppbana

  2013-07-04

  En gammalt tants möte med Metaltown :-) från Ewa Karlsson, 2013-07-19
  Japp jag är en gammal tant, 47!!, men älskar musik. Har inte varit på festivaler och konserter mycket på senare år pga trasig kropp. MEN Korn skulle spela på Metaltown 2013 och då kan inte vilda hästar hålla mej borta. Inköpte festvalpass för lördagen, bokade tågbiljetter och övertygade den 17 åriga sonen att jag inte skulle vara ett jobbigt bihang :-) Måste säga att jag är glatt överraskad redan när vi ska ta festivalbussen från stan och ut till området. Glad personal som visar oss upp på bussen å glad chaufför. Inte blev det sämre heller när man kommer ut till festivalen, glada vänliga människor som jobbar :-) Lagom stort område och lagom mycket med folk :-) Börjar lördagen med att gå rakt igenom allt bort till Close-up scenen för att se Love & Death. En intensiv bra spelning men så kort tid, 30 minuter är lite för lite :-( Fyller på med vatten i kroppen, träffar på trevliga människor och äter god kebab. Tittar runt på det som säljs och bara mår gott av alla trevliga människor. Metalheads är underbara människor, ser inte ner på någon för deras musiksmak, utseende eller ålder :-) Speciellt det gjorde mej glad kan ni tänka er, alla kan prata med alla och vi gör nya bekantskaper. Kvällens höjdpunkt var självklart Korn. Jag gick tidigt och ställde mej framför mixerbordet (brukar vara bra ljud där) och så hade jag kravallstaketet att luta mej mot. Säkerhetsvakterna där var jättetrevliga, stod och pratade med publiken, skämtade och skrattade. När spelningen kommer igång på utsatt tid (!!) så är ljudet skitbra! Absolut inget att klaga på, publiken röjer vilt och stämningen är på topp. Man ser på Korns medlemmar att dom gillar det dom gör och det smittar av sej på oss i publiken såklart. Glad och nöjd möter jag upp min son med hans vänner å pustar ut, försöker landa från glädjeruset. Euforiska människor runt omkring oss, stannar och pratar, alla mår gott :-) Till slut går vi mot bussarna för att åka in till stan igen träffar vi på festivalarbetare som fortfarande är glada och trevliga. Jag tror inte jag träffade någon alls som var sur eller otrevlig, alla såg ut som dom trivdes och gillade sitt arbete. Allt från säkerhetsfolket vid ingången till alla ungdomar som hjälpte till att städa. Rent och prydligt för att vara så mycket folk. Den saken är klar att jag vill åka tillbaka igen! Lagom stort område med lagom mycket publik och såklart musik man älskar :-) Boka bra band så återkommer jag direkt, tillsammans med sonen och hans vänner. /Ewa trött å gammal metalhead :-)
 • Göteborg - Göteborgs galopp

  2013-07-06

  Sjukt Nöjd! från Jinnie, 2013-07-19
  När jag såg Danzig spela och dom körde dom gamla låtarna och Frankenstein körde kände jag att nu kan jag dö lycklig! Corn var en överraskning, har inte lyssnat på dem jättemycket men shit vad bra dom var live asså. Man tror inte att en människa kan manipulera sin röst så som han gör, SJUKT BRA! Och som inbiten göteborgare uppväxt bara några meter från Göteborgs galopp måste jag ju kommentera Hardcore Superstar, lika mycket drag som vanligt! Grymma grabbar som alltid får publiken på gött humör.
 • Göteborg - Göteborgs Galopp

  2013-07-04

  Bäst, som vanligt! från Casandra, 2013-07-18
  Metaltown 2013. Det spelar egentligen ingen roll att det 2011 inte fanns några bussar att tillgå, mitt i natten, när hela himlen hade öppnat sig och man var kall, full och blöt. Det spelar ingen roll att det var precis samma sak 2012. Det spelar ingen roll att vi år 2013 tappade vårat däck på husvagnen på vägen dit, vilket i sin tur ledde till försening, vilket i sin tur ledde till att vi inte fick komma in på campingen. Det spelar ingen som helst roll att vi fick campa på Volvos parkering och nej, det spelar ingen roll att vi fastnade med bil & husvagn flertalet gånger i leran både på in och utväg från campingen. Ingenting spelar någon roll, så länge Metaltown-andan finns där. Musiken, platsen, folket, festen! Ja tillochmed överfyllda, äckliga bajamajor och kalla, svindyra hamburgare är en fröjd - så länge man är där man ska vara, det vill säga på Göteborgs Galopp, varenda år.

Liknande artister

Sök vidare