Profil

Katatonia

Ridå upp: Katatonia på eventim.se

Välkommen till artistsidan för Katatonia på eventim.se. Profil för Katatonia utökas kontinuerligt: Här hittar du redan nu eller inom en snar framtid rapporter från fans, nyheter, nedladdningar, bilder och biografier.

BiljetTips - Bevaka dina favoriter!

Bevaka dina favoriter - Få besked via e-post om biljettsläpp till evenemang med dina utvalda artister!

Om artisten

Biografi

Katatonia är ett svenskt metalband som bildades i Stockholm 1987 av Jonas Renkse och Anders Nyström, vilka fortfarande är bandets drivande kraft. Debutalbumet Dance of December Souls gavs ut 1993. Katatonias melankoliska sound har resulterat i att många kallar musiken för doom metal, alternativt depressiv rock; det har utvecklats mot det senare. Ka...
Läs mer

 •  
  Katatonia
    4.1 stjärnor, från 24 Recensioner
 • Göteborg - Sticky Fingers

  2012-11-13

  Bästa spelningen med Katatonia från Tommie Zetterlund, 2012-11-30
  Jag har sett Katatonia ett antal gånger nu och de har alltid levererat deras fantastiska låtmaterial helt ok. Men jag har alltid känt att de borde kunna ta det ett steg till. De har de nu! Med nya backtracks ihopsydda av Frank Default och mer samspelta än någonsin skapade Katatonia en magisk stämning på ett fullsatt Sticky Fingers i Göteborg.
 • Göteborg - sticky fingers

  2012-11-13

  Katatonia slipar toner! från thagger, 2012-11-16
  Briljant är en, för diamanter och andra stenar, vanligt förekommande slipning, Katatonia slipar toner och förmedlar stämningar som få andra band klarar av, ett måste för den kräsne.
 • Göteborg - Sticky Fingers

  2012-11-13

  Tight som fan! från Johan Lindhe, 2012-11-16
  Första gången jag såg Katatonia live och definitivt inte sista. Grymt ljud, Skitbra låtval och galet tight över lag. Går ni inte nästa gång katatonia spelar i närheten så bör ni gråta blod och slita ert hår!

Fortsätt till andra evenemang