Dramaten Stockholm

VÄLKOMMEN!Dramat Vi önskar dig varmt välkommen till Kungliga Dramatiska Teatern.Dramaten är Sveriges nationalscen för dramatik. I menyn ovan har vi samlat information om bland annat tillgänglighet, restauranger, guidade turer med mera.Nybroplan111 47StockholmDramaten, ElverketElverket är en separat scen, belägen på Linnégatan 69, som använts av Dramaten sedan 1997. Lokalerna användes dessförinnan av Stockholm Energi – därav namnet. Hösten 200...
Dramaten Stockholm

Spelplatsinformation

VÄLKOMMEN!

Dramat Vi önskar dig varmt välkommen till Kungliga Dramatiska Teatern.
Dramaten är Sveriges nationalscen för dramatik.

I menyn ovan har vi samlat information om bland annat tillgänglighet, restauranger, guidade turer med mera.

Nybroplan
111 47
Stockholm

Dramaten, Elverket
Elverket är en separat scen, belägen på Linnégatan 69, som använts av Dramaten sedan 1997. Lokalerna användes dessförinnan av Stockholm Energi – därav namnet. Hösten 2009 flyttade Unga Dramatens verksamhet in i Elverket. Scenen delas ibland upp i två mindre scener. Här hittar man också i direkt anslutning till foajén Brasserie Elverket. Hur når jag Elverket med rullstol? Entré i markplan via Linnégatan. Toalett för funktionshindrade finns i anslutning till foajén. Hörhjälpmedel Elverket är utrustad med IR-slingor. IR-slingor erbjuder två möjligheter: 1. Du kan låna ett par hörlurar med inbyggd IR-mottagare. 2. Du kan även låna ett 'halsband' med fasthängd IR-mottagare. Detta 'halsband' är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Linnégatan 69
112 12
Stockholm

Dramaten, Tornrummet

Tornrummet ligger inrymt i teaterhuset i höjd med Målarsalen vid Stora scenens tredje rad. Scenen öppnades 1974. Den var tidigare Dramatens elevskolas lokal – och här har med andra ord såväl Greta Garbo som Ingrid Bergman lärt sig teaterkonsten. Scenen erbjuder omkring 60 åskådarplatser. Hur når jag Tornrummet med rullstol? Det går i nuläget inte att nå Tornrummet med rullstol. Hörhjälpmedel Hörhjälpmedel saknas ännu på denna scen.

Nybroplan
111 47
Stockholm

Dramaten, Målarsalen
Målarsalen invigdes som scen 1971, och är belägen högst upp i Dramatenhuset (på samma våning som Stora scenens tredje rad och Tornrummet). Lokalen var tidigare teaterns målarateljé. Den erbjuder ett flexibelt scenrum, där scen och salong kan skräddarsys för varje produktion. Målarsalen erbjuder cirka 160 platser beroende på hur scenen byggs. Hur når jag Målarsalen med rullstol? Möjligheten finns att som rullstolsbunden ta sig till Målarsalens parkett med hjälp av hiss via sceningången, Nybrogatan 2. Be växeln ringa efter en publikvärd. Scenen saknar hörselslinga. Hörhjälpmedel Målarsalen är utrustad med IR-slingor. IR-slingor erbjuder två möjligheter: 1. Du kan låna ett par hörlurar med inbyggd IR-mottagare. 2. Du kan även låna ett 'halsband' med fasthängd IR-mottagare. Detta 'halsband' är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Nybroplan
111 47
Stockholm

Dramaten, Lejonkulan
Lejonkulan ligger i teaterhusets bottenplan. Den invigdes 1986 och har ett förflutet som restaurang, antikhandel och kontor. Scenen erbjuder c:a 60 åskådarplatser. Namnet alluderar på den allra första offentliga teaterscenen i Sverige som tidigare tjänstgjort som koja till ett lejon i Stockholms slott. Scenen har egen ingång från Sibyllegatan. Hur når jag Lejonkulan med rullstol? Entrén till scenen sker via Sibyllegatan där en handikapphiss finns. Informera biljettkassan vid köp av biljett och kontakta publikvärd vid ankomst. Baren i Lejonkulan Baren i Lejonkulan öppnar 45 minuter före föreställningen. Hörhjälpmedel Lejonkulan är utrustad med IR-slingor. IR-slingor erbjuder två möjligheter: 1. Du kan låna ett par hörlurar med inbyggd IR-mottagare. 2. Du kan även låna ett 'halsband' med fasthängd IR-mottagare. Detta 'halsband' är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Sibyllegatan 1
111 47
Stockholm

Vi önskar dig ett trevligt besök!

Flickland

Dramaten, Tornrummet
STOCKHOLM
2017-09-26 / 10:00

 
Slutsålda
Information

Flickland: Det nya normala

Dramaten, Tornrummet
STOCKHOLM
2017-09-26 / 13:00

 
Inställt
Information

Dramaten
STOCKHOLM
2017-09-26 / 17:00

 
Biljetter tillgängliga
Från SEK 60,00
Biljetter

Dramaten
STOCKHOLM
2017-09-26 / 17:00

 
Biljetter tillgängliga
Från SEK 60,00
Biljetter

Dramaten, Elverket
STOCKHOLM
2017-09-26 / 19:00

 
Biljetter tillgängliga
Från SEK 350,00
Biljetter

Dramaten Stockholm

Det finns inga recensioner av detta spelställe ännu Skriv en recension och dela med dig av din upplevelse

Skriv en recension

Vägbeskrivning

Gatuadress: Dramaten
Nybroplan, 111 47 Stockholm

Tillgänglighet

Entré
Har du ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad kan du stå upp till 3 timmar på lämplig plats på Nybrogatan. Sceningången kan användas av personer som har svårigheter att använda stora entrétrappan. Här kan man via hiss nå Stora scenens parkett samt första, andra och tredje raden, Målarsalen och Tornrummet.

Biljettkassan
Via stora entrén når man vår biljettkassa. För rörelsehindrade finns möjligheten att hämta ut biljetter via sceningången som ligger i markplan på Nybrogatan 2. Dramaten erbjuder också biljettbokning via internet och hemleverans av biljetter utan extra kostnad.

Ledsagare
Ledsagare följer med gratis. Bokas via biljettkassan.

Rullstol
För information om tillgänglighet för rullstolsburna, vänligen se information om respektive scen eller kontakta biljettkassan. Rullstolsanpassade toaletter finns på Stora scenens alla plan samt scenerna Målarsalen, Lilla scenen och Elverket. I anslutning till toaletten på tredje raden (Stora scenen) finns även ett vilrum.

Syntolkning
Dramaten erbjuder tillsammans med Synskadades Riksförbund syntolkning. För mer information kontakta:

Kristina Roth, 08-462 45 00 kristina.roth@srfstockholmgotland.se
Hanna Sundelin, 070-37 26 279 hanna.sundelin@dramaten.se

Publikvärdar
Våra publikvärdar en viktig del i vårt publikarbete. Värdarna finns på plats vid alla scener och är till för att hjälpa publiken till rätta, besvara frågor och ta emot synpunkter.

Hörhjälpmedel
Stora scenen, Lilla scenen, Målarsalen, Lejonkulan och Elverket är utrustade med IR-slingor. Det erbjuder två möjligheter:

1. Du kan låna ett par hörlurar med inbyggd IR-mottagare.
2. Du kan även låna ett "halsband" med fasthängd IR-mottagare. Detta "halsband" är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten.

IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Stora scenen och Lilla scenen är även utrustad med teleslinga som ställs in till den egna hörapparaten.