Profil

Children of Bodom

Children of Bodom - Biljetter hos eventim.se

Children of Bodom är en ledande musikgrupp inom den finländska death metal-scenen (melodisk death metal). Bandet grundades 1993 i Esbo under namnet IneartheD. 1997 fick gruppen kontrakt med Spinefarm Records, men var tvungna att byta namn eftersom de redan hade ett kontrakt med ett mindre belgiskt skivbolag. Namnet Children of Bodom är härlett från de så kallade Bodommorden vid Bodom träsk år 1960 då två 15-åriga flickor och en 18-årig pojke mördades när de campade vid sjön. Children of Bodom spelar en extrem form av metal som kännetecknas av snabbt tempo, mycket tekniskt gitarr- och keyboardspel, blast beats och Alexi Laihos speciella röst. Vilken genre gruppen tillhör är dock en omdebatterad fråga. Oftast klassas musiken som melodisk death metal på grund av tempot och trummorna. Eftersom... Läs merBiljettalarm

Med Eventims biljettalarmsfunktion kan du bevaka artister och andra attraktioner; vi meddelar via e-post när vi har biljetter till evenemang som matchar dina intresseanmälningar.

Om artisten

Artistens biografi

Children of Bodom är en ledande musikgrupp inom den finländska death metal-scenen (melodisk death metal). Bandet grundades 1993 i Esbo under namnet IneartheD. 1997 fick gruppen kontrakt med Spinefarm Records, men var tvungna att byta namn eftersom de redan hade ett kontrakt med ett mindre belgiskt skivbolag. Namnet Children of Bodom är härlett från...
Läs mer

 •  
  Children of Bodom
    4 stjärnor, från 10 Fan reports
 • Göteborg - Brewhouse Göteborg

  2013-09-26

  Jättebra spelning från Kateryna Streliana, 2013-09-30
  Det var jättebra ljuda och atmosfär. Jag är glad, att jag var där. Alla grup var spelade mycket bra.
 • Göteborg - Brewhouse

  2013-09-26

  Liemannen levererar brödraskap! från Stefan Moriens, 2013-09-29
  Att Children of Bodom är Finlands största metalband är det ingen tvekan om. Med sin unikt melodiska, gåshudsframkallande death metal och otroliga performance satte de punkten framför påståendet under spelningen. Frontmannen Alexi med sin halsbrytande framfart på gitarrhalsen och lyrik som sätter hela publiken i brand lyckas skapa moshpits som få andra band lyckas. Trots den otroliga spänningsladdade luften i publiken så får man direkt tio bröder till hjälp när man hamnar raklång i pitten. När man sedan är uppe på fötter igen och de frågar en hur det känns så känner jag helt plötsligt en rejäl rysning längs ryggraden när CoB drar igång ett andlöst upp-taggande solo från Bodom After Midnight och genast är allting perfekt igen och jag börjar digga med mina nyfunna bröder i publiken med ett varmt hjärta och gåshud genom resten av konserten.
 • Göteborg - Brewhouse

  2013-09-26

  Grymm spelning! från Alexander, 2013-10-07
  Snabba fantastiska gitarr solon i harmoni med underbar synth med blinkande ljus i takt. Grymm show av Children of bodom den här torsdagkvällen. Stort pluss till att de körde mycket gammalt material som vilket jag anser är deras bästa och även sätter ribban hur finsk melodiskdödsmetal skall låta då den är som bäst. Men får även ge ett pluss till deras nya material som var grymmt att höra live.

Sök vidare