Sofiero Slott Helsingborg

Sofiero - en kunglig bröllopsgåva som blev Europas vackraste park 2010.
Sofiero Slott Helsingborg
Sofierovägen 131,
251 89 Helsingborg
SE

Spelplatsinformation

Historien om Sofiero börjar 1864. Då bygger kronprins Oskar och hans hustru Sophia sitt sommarslott. 1905 får Sofiero nya ägare då sonsonen Gustaf Adolf gifter sig med Margareta från England och får Sofiero i bröllopspresent. Det är också då som trädgården får en mera framträdade roll.

Margareta är mycket kunnig om trägårdar och på Sofiero anläggs helt nya områden av rabatter, stenläggningar och planteringar under henns tid på Sofiero. När Margareta går bort 1920 fortsätter kronprins Gustaf Adolf arbetet i trädgården varje sommar. Även efter att han blir kung 1950 fortsätter han att pyssla om sin slottsträdgård och utvecklar med tiden ett unikt intresse för rhododendron. Ett arbete som idag uppskattas av tiotusentals besökare varje år.

Inga evenemang tillgängliga...

För närvarande finns det inga tillgängliga evenemang hos Sofiero Slott Helsingborg .

Sofiero Slott Helsingborg
4.5 (80 Recensioner)
Stämning
Akustik och sikt
Facilities
Parkering
Spelplatsens service

Recensioner av denna spelplats:

Anette, 2013-09-25
Håkan Hellström (2013-09-25) - kanonbra!
Alltid mysigt på Sofiero som tillåter mysfaktorn med picknick! mysigt att äta till Olles lugna fina musik!
Billy Hansson, 2013-09-13
Def Leppard (2013-09-13) - En av de bästa spelningar jag varit på
Verkligen en kanonspelning. Upplägget var perfekt på Sofiero Slott, fin natur, perfekt placerat och väldigt bra ljud. Def Leppard levererade över förväntan och förbanden var också väldigt bra. Enda som får minus är dryck/matservicen, för långa köer och inte så stort utbud.
Jessica, 2013-08-18
Håkan Hellström (2013-08-18) - Håkan levererade - inte publiken.
Förbandet, Olle, var inte direkt någon stämningshöjare utan snarare raka motsatsen. Men sen talar vi om Håkan. Inget kan ta ifrån honom magin som sprider sig över hela området så fort han och bandet intar scenen. Jag stod långt fram, hade varit på på plats tidigt för att just få en bra plats. Men av någon anledning hade Sofiero en underlig regel gällande alkohol, det var nämligen fritt fram att ta in bag-in-box, petflaskor fyllda med vodka osv. Detta resulterade i att folket i publiken var överberusade, varav en framför mig kräkte ner sig själv och oss andra inom samma kvadratmeter. Bakom mig och mina vänner stod ett sällskap på 20 överberusade ungdomar (jag är själv 24 år!) som förmodligen hade druckit mer än dem själv förstod. Detta sällskap förstörde min och mina vänners kväll där dem hade tråkig attityd, puttades, trängdes och störde sig fram tills halva konserten pågått och vi inte orkade stå emot längre och fick därav flytta längst bak för att kunna andas efter kampen att inte ramla omkull. Funderingarna lyder förstås att VARFÖR går man på konsert hejdlöst berusad samt att VARFÖR arrangörerna tillåter ännu mer sprit på området? Katastrof. Totalt. Håkan levererade, men INTE publiken som verkade ha betalt en bra summa för att bli berusade och förstöra för trogna fans. Stämningen drog ner konserten i helhet.

Vägbeskrivning

Gatuadress: Sofiero Slott
Sofierovägen 131, 251 89 Helsingborg