Profil

Beach Boys

Beach Boys - Biljetter hos eventim.se

The Beach Boys är ett amerikanskt rockband bildat 1961 i staden Hawthorne, Kalifornien (precis utanför Los Angeles). De var (och är) en av de allra mest populära popgrupperna från 1960-talet och hade även efter storhetstiden sporadiska skivframgångar fram till slutet av 1980-talet. The Beach Boys har under sin långa karriär gått igenom många olika musikaliska stadier. Gruppen började sin karriär inom den så kallade surfrocken i början på 1960-talet. Deras första hits var glada hyllningssånger till livet som ung i Kalifornien. Sedan i mitten på samma decennium utvecklade de sin musik kraftigt och kom att bli de enda som kreativt riktigt utmanade The Beatles i popväg. Läs merBiljettalarm

Med Eventims biljettalarmsfunktion kan du bevaka artister och andra attraktioner; vi meddelar via e-post när vi har biljetter till evenemang som matchar dina intresseanmälningar.

Om artisten

Artistens biografi

The Beach Boys är ett amerikanskt rockband bildat 1961 i staden Hawthorne, Kalifornien (precis utanför Los Angeles). De var (och är) en av de allra mest populära popgrupperna från 1960-talet och hade även efter storhetstiden sporadiska skivframgångar fram till slutet av 1980-talet. The Beach Boys har under sin långa karriär gått igenom många olika ...
Läs mer

 •  
  Beach Boys
    4.2 stjärnor, från 5 Fan reports
 • Göteborg - Trädgårdsföreningen

  2012-07-29

  Underbar konsert! från Ylva Holmström, 2012-08-01
  Hade en underbar kväll när The Beach Boys lirade 40-tal låtar nonstop på Trädgårdsföreningen! En härlig sommarkväll!
 • Göteborg - Trädgårdsföreningen

  2012-07-29

  Underbart Energiskt och Entusiastiskt! från Hank, 2012-07-30
  Helt fantastiskt att se samtliga levande Beach Boys inklusive Brian Wilson som inte medverkat på konserter sen 1966! Vilka grupper, eller artister existerar ens efter 50 år i musikbranschen? Jo, ni kan säkert nämna en eller kanske två, men det är inte många. Tänk efter själv hur kvalitén i ditt eget yrke skulle se ut efter 50 år på samma jobb. Dom spelade i 2,5 timmar med superlåtar som, liksom Beatleslåtar, man aldrig tröttnar på: Do it again, Good vibrations, God only knows, Do you wanna dance, Surfin USA, I get around, California dreamin och Wouldnt it be nice. Mike Love låter lika ungdomlig i rösten som han alltid gjort på t.ex. Surfin Safari och David Marks gitarrsolo var en ren njutning i varje ton! Carl Wilsons tragiska bortgång 2002 lämnade en lucka i stämmorna som numera fylls ut av ett mycket duktigt (och entusiastiskt!) kompband på scen och dom står sig mycket gott mot studioinspelningarna med tanke på att det är live. Säg vilket annat band som ens har kommit i närheten av Beach Boys stämsång, eller låtskriveri, eller musikproduktion, eller t.o.m. instrumentala känsla. -Take That? -Backstreet Boys?, -Nsuck? -Nej, inga giriga skivbolagsdirektörer har nånsin lyckats med att sätta ihop grupp med Beach Boys talang, som uppstod en aning slumpartat mellan tre bröder, en kusin och ett par vänner som endast förenades i vänskap och gemensamma glädjen för musik. Den glädjen och talangen strömmade ut från scenen den kvällen. Jätteglad att ha fått uppleva Beach Boys live! Det var över förväntan! Beatles gjorde som alla vet otroliga låtar, men gav aldrig så här bra konserter.
 • Göteborg - Trädgårdsföreningen

  2012-07-29

  Fantastisk upplevelse! från Hasse, 2012-08-01
  Upplevelsen var fantastisk, inte rent musikaliskt kanske, men ur ett historiskt perspektiv var det något unikt. Jag gillar verkligen att band från 50-60 och 70-talet ger sig ut på en turné och spelar för sina gamla trogna fans, och naturligtvis nyvunna fans. Att det ibland saknar perfektion i allt framförande spelar inte så stor roll. Beach Boys gjorde en fantastiskt bra konsert i högt tempo, där man måste väga in gubbarnas ålder. Till sin hjälp hade de ytterligare 9 musiker för att skap skivsoundet. Jag har aldrig sett dem tidigare i verkligheten, har känts på något sätt ouppnåeligt, men här stod dem och verkade ha skitroligt och var på strålande humör. Det är klart att när man tittar på Brian Wilson, ser man att han inte är riktigt närvarande och det kan kännas lite sorgligt med ett sådant geni. Delar av gänget såg ut att komma från filmen Cocoon och som hade fått ny energi. Underbart att se. Al Jardine var den som såg piggast ut och hade inte förändras speciellt mycket genom åren. Läste Markus Larssons recension i Aftonbladet dagen efter och insåg att en sådan ung, antagligen fördomsfull, recensent inte borde ha fått jobbet att recensera. Han saknar både känsla och historien för ett sådan här gammalt band och kan antagligen inte väga in alla känslor som vi, som hörde dem som unga, gör. Med kommentarerna: Beach Boys-nu är ni farligt nära en fars och perfekt bakgrundsmusik för sällskapsresor till Mallorca. Sorligt! Glädjande nog var det andra tidningars skribenter som hade ett mycket nyktrare perspektiv på konserten. Underbar upplevelse, ångrar verkligt inte att jag var där. Dock kan kritik framföras mot arrangörerna som inte hade reserverat en zon för handikappade. Jag fick själv hjälpa en kvinna som satt i rullstol. Hon hade placerat sig vid första bänkraden, men när konserten började stod där 8-9 rader med människor som helt ignorerade de handikappade som satt i sina rullstolar. Vi fick hjälpas åt att knuffa fram dem. Dåligt! Men som sagt, bra konsert, fantastiskt och unikt att se. Satt förresten bredvid en kvinna, sångerska, som hade lagat frukost till dem när de var i Sverige på en spelning på 60-talet, kul.

Sök vidare