Profil

Kamelot

Kamelot - Biljetter hos eventim.se

Kamelot är ett progressive power metal-band från Florida, USA. Bandets musik har även inslag av symphonic metal och progressive metal. Thomas Youngblood och Richard Warner grundade bandet 1992 i Florida och ett år senare skrev det ett skivkontrakt med Noise Records. 1995 utkom deras första album, Eternity, som enligt press var en av de mest lovande debuterna genom tiderna. 1997 lämnade Warner och Vanderbilt bandet, och ersattes av Roy Khan och Casey Grillo. Deras fjärde succéalbum The Fourth Legacy var det som skulle klassas som Kamelots verkliga rivstart på metal-karriären. De har hittills släppt åtta skivor, de två näst senaste är centrerade runt de poetiska verken Faust, del ett och två. Sångaren Roy Khan är från Norge och keyboardisten Oliver Palotai från Tyskland - resterande medlemma... Läs merBiljettalarm

Med Eventims biljettalarmsfunktion kan du bevaka artister och andra attraktioner; vi meddelar via e-post när vi har biljetter till evenemang som matchar dina intresseanmälningar.

Om artisten

Artistens biografi

Kamelot är ett progressive power metal-band från Florida, USA. Bandets musik har även inslag av symphonic metal och progressive metal. Thomas Youngblood och Richard Warner grundade bandet 1992 i Florida och ett år senare skrev det ett skivkontrakt med Noise Records. 1995 utkom deras första album, Eternity, som enligt press var en av de mest lovande...
Läs mer

 •  
  Kamelot
    4.4 stjärnor, från 19 Fan reports
 • Stockholm - Klubben (Frushuset)

  2013-11-08

  Kamelot levererar som vanligt! från Linus Rosen, 2013-12-10
  Tommy Karevik får som vanligt med sig den svenska publiken och låtlistan är varierad och bra. betyget höjs från 4 till 5 stjärnor tack vare kanon ljud och grymma gäst-sångerskan Alissa White-Gluz.
 • Stockholm - Fryshuset

  2013-11-08

  Väldigt bra spelning ifall du gillar Power Metal från Alexander, 2013-11-12
  Kamelot hade en bra scennärvaro, hade bra ljudkvalitet och en bred låtlista, var dock lite brist på deras material från 90-talet, men det tyckte jag inte gjorde något. Först scennärvaron, både sångare, gitarrist och basist var väldigt involverade med publiken, det samma gällde bakgrundssångerskan från The Agonist och Floor från förbandet Revamp. Dessutom tog gitarristen (Thomas) upp min telefon för att filma runt på scen och Tommy involverade en flicka längst fram i publiken och höll i hennes hand under balladen Song for Jolee, hon såg gråtfärdig ut. Sedan ljudkvaliteten, där jag stod (tredje raden i mitten) så var ljudet superbt, alla instrument inkl. mikrofoner var rätt inställda även gentemot varandra, som jämförelse så hade förbandet Revamp ett betydligt sämre ljud. Låtlistan innehöll det mesta och konserten varade 1 timme och 40 minuter.
 • Stockholm - Frushuset Klubben

  2013-11-08

  Underbar konsert från Jimmy och Laura, 2013-11-11
  Riktigt bra drag och med insläpp vid 18:30 kom man nära scenen för en ännu bättre upplevelse. Förbanden var dock inte i vår smak men man kan inte få allt. Bra säkerhetspersonal som kollade upp och gav vatten vid behov till de längst fram.

Sök vidare